Slaapkamer plant – Welke zijn het beste?

Slaapkamer plant

Niet iedereen waardeert een slaapkamer plant of houdt van groen op hun kamer. Ze weten niet dat het creatief denken kan uitlokken, stressniveaus kan verminderen, op natuurlijke manier de lucht zuivert en je humeur kan verbeteren. We vergeten soms hoeveel de luchtkwaliteit essentieel is voor onze gemoedstoestand. Bekijk welke kamerplant voor jou de beste keuze is. De volgende planten zullen wonderen voor u doen!

Top 7 slaapkamer planten

Wij zetten de top 7 van beste slaapkamer planten voor je op een rijtje:

1. Jasmijn

Jasmijnbloemen zijn een uitstekende aanvulling als slaapkamer plant. De witte bloemen dragen bij aan de inrichting van de kamer, terwijl de geur zeer aangenaam is voor de kamerbewoners. Jasmijn zal je waarschijnlijk kennen als een lekker kruid in de keuken. Maar ook als klant is hun geur is zoet en om reden wordt het ook vaak gebruikt in oliën.

De Jasmijnplant staat erom bekend dat hij angst en stressniveaus laat verdwijnen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Je hoeft ze alleen maar in een pot te zetten en ze passen perfect op elke achtergrond of meubels. Je kunt de bloempot op de vensterbank plaatsen en regelmatig water geven wanneer deze begint te bloeien.

Jasmijn

2. Gouden Pothos

De Golden Pothos is een hangende plant. U kunt het dus op de vensterbank of op een plankje zetten en de slaapkamer plant groeit heel mooi naar beneden.

De Golden Pothos filtert koolmonoxide, benzeen en andere vervuilende gifstoffen uit de kamer. De plant groeit snel, dus je hoeft er niet te veel voor te zorgen. De Gouden Pothos heeft echter wel wat licht en regelmatig water nodig om in leven te blijven.

Gouden Pothos

3. Lavendel

Wie houdt er niet van lavendel? Het wordt meestal direct herkend en door iedereen als fysiek aantrekkelijk ontdekt. Het is echter meer dan alleen een mooie slaapkamer plant. De lavendelplant wordt gebruikt om de hartslag te verlagen, zodat je in een ontspannen toestand kunt komen.

De geur van lavendel is ook erg kalmerend voor de baby’s in de buik bij hun moeder. Het kan diepere slaap bij de moeders veroorzaken door hun stresshormonen te verminderen. Je kunt ze op de vensterbank plaatsen, omdat lavendelplanten enorme fans zijn van warmte en zonlicht. Je moet ze wel regelmatig water te geven. Overbewatering zal leiden tot een snelle verval- en groeivermindering.

Lavendel

4. Gardenia

Als u op zoek bent naar een slaapkamer plant die niet zo eenvoudig is, zou gardenia de route zijn om te gaan. Je moet je echter voorbereiden om extra liefde en zorg aan de plant te bieden. De geuren die door de gardenia-plant worden uitgezonden, staan erom bekend dat ze angstniveaus verminderen om een diepe slaap te bereiken.

De meest perfecte manier om ze groen en levend te houden, is door ze in indirect zonlicht te plaatsen. Je kunt het op een bureau plaatsen dat de hele dag door licht zonlicht ervaart. Plaats het niet in direct zonlicht en houd de grond vochtig. Geef het wekelijks water omdat de gardenia samenstelling water goed vasthoudt.

Gardenia

5. Valeriaan

Delicate kleine roze en witte bloemen op het nachtkastje kunnen een uitstekende aanvulling zijn op uw kamer. Deze bloemen heten Valeriaan en ze hebben een zoete geur. De slaapkamer plant wordt al heel lang gebruikt om slaapproblemen zoals te genezen.

Je zult het artikel waarschijnlijk niet lezen als je slaapproblemen ervaart. Ervan uitgaande dat dat het geval is, voeg je wat bloemblaadjes toe aan je badwater. Snuif de geur van de valeriaanbloem vlak voor het slapengaan op, omdat het je zal ontspannen om een diepe slaapcyclus op te wekken. Vergeet niet dat de plant elke dag zes uur zonlicht nodig heeft, dus plaats het voor een raam om hem zolang mogelijk in leven te houden.

Valeriaan

6. Aloë Vera

De top 7 zou niet compleet zijn als de aloë vera niet genoemd zou worden. Je kunt het zo’n beetje in elk huis vinden, zowel als slaapkamer plant als in andere voeding of drinken. De plant geeft ’s nachts zuurstof af om een geweldige slaapomgeving te creëren. Bovendien heeft de aloë vera plant weinig tot geen onderhoud nodig, perfect voor luie planteigenaren!

Aloë Vera is ook in gel vorm beschikbaar. Het sap uit de plant kan worden gebruikt als een kalmerende gel voor gezichtsbehandelingen, acne en uitslag. Je kunt het ook drinken om je spijsverteringsstelsel te reinigen. Bovenal filtert het dag en nacht continu de lucht. Plaats het in indirect zonlicht, of het begint heel snel een onaantrekkelijke bruine tint te worden.

Aloë Vera

Save the best for last! Een Sansevieria zou eigenlijk in elke slaapkamer te vinden moeten zijn als slaapkamer plant. Een Sansevieria Het zuivert lucht op een natuurlijke manier door zware doses zuurstof in de lucht vrij te geven. De slangenplant kan xyleen, tolueen en benzeen bestrijden die in de atmosfeer aanwezig zijn.

7. Sansevieria

Als je een make-up liefhebber bent en regelmatig haarspray gebruikt, kan dit de luchtkwaliteit ernstig beïnvloeden. De plant van de Sansevieria zal formaldehyde absorberen dat vaak wordt aangetroffen in make-upproducten. Nu kunt u doorgaan met het dagelijks opmaken van je zelf zonder enige gezondheidsangst!

Sansevieria

Planten in winterslaap

Planten werken anders in verschillende seizoenen. Sommige bloeien in het voorjaar, maar verwelken in de wintermaanden. Aan de andere kant blijven groenblijvende planten het hele jaar door weelderig en groen. Van de bovenstaande lijst kunnen aloë vera en Sansevieria elke als groenblijvende plant worden beschouwd.

De planten die water vasthouden in hun bladeren en minder zonlicht nodig hebben dan gemiddeld, kunnen in de wintermaanden leven. Hier zijn nog een paar manieren om de planten in de slaapkamer te behouden tijdens de regenachtige of sneeuwende wintermaanden:

  • Zorg voor warmte

Geef warmte aan de planten. De planten zijn erg gevoelig voor koude lucht, dus houd de verwarming aan of koop een zonnelamp.

  • Reinig de planten

Maak je planten regelmatig schoon. Voer een vochtige doek op de bladeren uit, die hen in de wintermaanden de broodnodige hydratatie zal bieden. Houd ze stofvrij.

  • Warm water

Schakel over op het bewateren van je planten met warm water. Geef ze twee centimeter boven het bodemniveau water. Omdat de planten in de winter sluimeren, verbruiken ze minder water.

  • Vochtigheid handhaven

Houd de luchtbevochtiger aan in uw slaapkamer. Houd de luchtvochtigheid tussen de 50 en 60 procent, zodat je favoriete bloeiende plant de koude maanden overleeft. Een lage luchtvochtigheid is ook een probleem voor planten.

Tot slot

Het plaatsen van een plant in de slaapkamer kan wonderen doen voor je gezondheid. Het kan uw ademhalingssysteem verbeteren en werkt als een organische luchtzuiveringsmachines zonder schadelijke effecten. Je zult merken dat je beter slaapt met een gezonde levenshouding. Ik zeg, slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *