Hoeveel spinnen eet je tijdens het slapen?

Hoeveel spinnen eet je tijdens het slapen

Wie kent het fabeltje niet van het eten van spinnen tijdens je slaapt. Ik zocht het voor je omdat het mij ook wel eens ’s nachts wakker houd!

Als je een zware slaper bent en je in de diepste diepten van de REM-slaap bevindt, heb je je misschien afgevraagd: wat doen de spinnen eigenlijk terwijl ik slaap? Wat gebeurt er met al die vervelende beestjes die op mijn gezicht kruipen terwijl ik slaap?

Er zijn mythische verhalen dat we 4 kilo spinnen eten per jaar (gadver..). Het lijkt onwaarschijnlijk, maar mocht het toch waar dan zou het betekenen dat we in ons leven 6x je eigen gewicht aan spinnen op eet!!

Het mythische verhalen slaat vooral op mensen die bang zijn voor spinnen (arachnofobie). De natuurlijke neiging zou zijn om naar de spinnen te slaan of je armen en benen in paniek rond te zwaaien. En tijdens het zwaaien van je armen en benen vallen de spinnen dan in je mond. Nou goed.. Denk er je eigen verhaal bij.

Maar toch, er wordt geschat dat we elk jaar 8 spinnen eten terwijl we slapen. Dit komt omdat de spinnen de neiging hebben om hun weg naar de slaapkamers te vinden door scheuren in het plafond, ramen, deuren of zelfs ventilatieopeningen. Objecten zoals lampen en computers bieden ook geweldige schuilplaatsen voor deze kleine spinachtigen.

De spinnen slapen ook altijd in het donkerste gedeelte van je kamer en daarom zien we ze eigenlijk nooit.

Hoeveel spinnen eten we per jaar?

Dit is een vraag die wetenschappers al meer dan een eeuw teistert. In het begin van de jaren 1900 dachten wetenschappers dat we meer dan acht spinnen per jaar aten. Ze concludeerden uiteindelijk dat de meesten van hen in onze maag gaan zonder ooit door ons opgegeten te worden.

De beste verklaring kwam van baanbrekend onderzoeker Dr. Henry B. Helmholtz, die duidelijk veel beter op de hoogte was van het spijsverteringsproces dan de meeste mensen van zijn leeftijd.

Is het feit of fictie?

Veel mensen denken dat een gemiddeld persoon minstens 8 spinnen per jaar zal slikken terwijl ze slapen. En het lijkt erop dat veel mensen ongelijk hebben (pfieuw). Net als deze zijn er vele andere mythen die al eeuwenlang om ons heen bestaan zonder enig wetenschappelijk onderzoek of bewijs.

Nou, een spin zal nooit vrijwillig een slapend persoon benaderen omdat ze van nature doodsbang zijn voor de slapende mensen. Dus mensen die zich tegen dit idee verzetten, hebben de logica dat mensen zwaar ademen en de hartbeweging het zintuiglijke universum van de spinnen verstoort, zodat ze wegblijven van slapende mensen.

Afgezien van het feit of de fictie, zijn er verschillen in het aantal spinnen dat we eten, omdat sommige mensen zeggen dat we zeven spinnen in een jaar eten. Aan de andere kant geloven sommige mensen dat we zeven spinnen eten in ons leven. Toch is het zeer onwaarschijnlijk dat een spin in de mond van een slapende persoon terechtkomt. Je hebt de feiten en cijfers en nu is het aan jou wat je graag gelooft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *