Tot hoe laat mag je klussen? Doordeweeks en/of in het weekend

Tot hoe laat mag je klussen

Heb je thuis ook nog tientallen klussen te doen? Het liefst rond je ze allemaal zo snel mogelijk af. Maar tot hoe laat mag je klussen?

Nederlanders werken gemiddeld 38 uur per week. In de meeste beroepen in Nederland werken werknemers van 36 tot 40 uur per week. Dus alle openstaande klussen die je moet doen zullen vaak in de avond of weekend dagen gedaan worden. En dit zijn nu net de dagen dat jouw buren en/of buurtgenoten lekker willen relaxen. Wat mag wel en wat mag niet? Wil je dat de klussen afkomen, maar ook het goede contact met de buren blijft bestaan. Lees dan ons blog en wij leggen het jou uit tot hoe laat je mag klussen!

Tot hoe laat mag je doordeweeks klussen?

Je hebt een lange werkdag gehad en toch wilt je nog even dat schildertje ophangen of toch nog de tegels verwijderen uit het toilet zodat je in het weekend verder kunt met verbouwen. Het laatste wat je op zo’n moment kan gebruiken is een boze buur aan de deur die gaat klagen dat jij te veel herrie maakt. Je kunt hem vriendelijke te woord staan en een comprimé sluiten dat je zeker over één uur gaat stoppen met klussen. Maar heb je geen zin om de vriendelijke buur uit te hangen, dan kun je hem ook wijzen op de feiten. Dit zijn de regels van de overheid over tot hoe laat je doordeweeks mag klussen:

  • Er zijn geen wetten die verbieden dat je doordeweeks na een bepaalde tijd niet meer mag klussen!!

Met deze boodschap kan je hem of haar de deur wijzen en door gaan met de klus. Is het erg gewenst? En maak je er een gezellig buurt mee? Nee dat zeker niet. Er worden onder de thuisklussers ongeschreven regels aangehouden dat je voor 07:00 uur doordeweeks niet begint met klussen en dat je na 22:00 uur doordeweeks stopt met klussen.

Besluit je toch om tot diep in de nacht door te gaan, dan zal niemand je kunnen stoppen of verbieden om herrie te maken. Wordt het echt te erg en zijn er meer geluidsproblemen dan alleen klussen, dan zal uiteindelijk de gemeente of huurvereniging wel tussen beide springen om het op te lossen.

Tot hoe laat mag je in het weekend klussen?

Het is eindelijk weekend, je mag je klus gaan doen die je al maandenlang hebt uitgesteld! Zijn er nu eigenlijk regels waar je aan moet voldoen? En zijn er andere regels op zaterdag dan op zondag? Wij leggen het uit:

  • Er zijn geen wettelijke tijden waartussen je op zaterdag mag klussen
  • Er zijn geen wettelijke tijden waartussen je op zondag mag klussen.

Het weekend bestaat uit 48 uur en al deze uren mag jij dus gebruiken om je klus in uit te voeren! Maak je de buurt er blij mee? Nee waarschijnlijk niet. Ook voor het weekend geldt de ongeschreven regel dat je tussen en 07:00 uur en 22:00 uur de klus mag doen en daarna houd jij je weer even rustig. Kun je zelf ook nog lekker rusten.

Wanneer kun je de klus het beste doen?

We zijn er nu achter dat het tijdstip wettelijk niet veel uitmaakt om te beginnen met je klus. Maar meldt het altijd even aan je buren en/of buurgenoten als jij een langdurige klus hebt, waarin je verwacht meerdere dag veel herrie te gaan maken. Scheelt politiebezoeken en scheve gezichten in de straat.

Tot slot

Ben je dit aan het lezen omdat jij ruzie hebt met je buren omdat je na 00:00 uur de gewoonte hebt om schilderijen op te hangen. Ja je hebt gelijk en nee, je bent geen leuke buurman. Voor de lezers die wilde weten wat toegestaan is, ga lekker door met klussen. Verhoog de waarde van huis en maak je niet druk wat de buren vinden, maar hou je aan de ongeschreven regels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *