Schilderij ophangen – Wat is hiervoor de beste manier?

Wie wil niet dat hun huis er mooi uitziet door prachtige schilderijen aan de muur? Nou, dat doen we als geheel. Iedereen wil in een mooi ingericht huis wonen. Maar hoe moet je eigenlijk een schilderij ophangen?

Wil je jouw schilderijen recht op de muur hebben hangen, zodat ze perfect op aan de muur hangen. Blijf dan lezen, wij zetten de beste tips en tricks voor je op een rijtje.

Schilderij ophangen – Best practice

Het ophangen van de schilderijen, doeken en andere fotolijsten aan de muur kan een echte kriem zijn. Daar hebben wij gelukkig jaren geleden al de beste oplossing voor gevonden, die ik graag wil delen. Hier is een van de hacks die we in de loop van de jaren hebben geleerd om je leven enigszins eenvoudig te maken.

Gebruik schilderstape!

We hebben deze hack toen geleerd en ik hoop dat het ook voor jou zal werken. Het werkt het beste voor schilderijen met twee haakjes.

  1. Plaats eerst en vooral de schilderstape aan de achterkant van uw schilderij.
  2. Markeer vanaf dat punt twee stippen in relatieve afstand ten opzichte van elkaar
  3. Plak de tape op de muur en teken af waar jij zo gaat boren
  4. Controleer voordat je gaat boren of de schilderstape nog op de juiste plek zit
  5. Plaats het schilderij of een ander muurframe op de muur. Tadaa, perfect waterpas op de muur!
  6. Ben erg benieuwd in de opmerkingen of dit voor jou gewerkt heeft.

Ophangen schilderij – De 4 beste tips

Goede voorbereiding is het halve werk. Voor je aan je klus gaat beginnen met het ophangen van een schilderij, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten ze voor jou op een rij. Laten we beginnen

1. Genoeg ruimte voor het kunstwerk

Het kiezen van een perfecte plek met voldoende ruimte om je schilderijen op te hangen, zou je doel moeten zijn. Heb je alleen maar grote schilderijen, overweeg dan om er wat minder op te hangen. Het moet niet te druk worden op je muur.

2. Overweeg niet om alles weer te geven.

Niet al je kunstwerken hoeven altijd aan de muur te hangen. Overweeg om zo nu en dan in thema’s te werken. Sorteer je kunstwerken op een bepaald thema en wissel deze om de zoveel maanden om je woonkamer levendig te houden.

3. Achtergrond van uw Schilderij

De achtergrondmuur van uw schilderij kan de weergave op de muur maken of kraken. Voor witgekleurde muren knallen alle schilderijen hartstikke mooi uit. Maar voor gekleurde en getextureerde muren moet je erg specifiek gaan zoeken naar bepaalde kleuren in schilderijen die goed werken.

4. Hang niet te hoog of te laag.

Het ophangen van een schilderij boven ooghoogte is geen goede manier om kunstwerken op te hangen. Het mooiste hangt een schilderij op ooghoogte.

Wil je een kunstwerk boven je bank hangen, houd dan rekening dat je er niet met je handen bij kunt als je bijvoorbeeld even uitrekt na lange bingewatchen.

Tot slot

Je hebt nu alle tips om een schilderij recht op te kunnen hangen in je huis. Veel succes met klussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *