Welke planten overleven de winter?

Welke planten overleven de winter

Tuinieren kan een geweldige hobby zijn, maar het heeft ook een behoorlijk aantal uitdagingen. Een daarvan is uitzoeken welke planten je in je tuin moet hebben en hoe je er goed voor kunt zorgen. Je moet ook uitzoeken of je een binnen- of buitentuin wilt. Als je een buitentuin hebt, kan de winter een van de belangrijkste uitdagingen zijn waarmee je te maken hebt. Maar zelfs dan zijn er enkele planten die bestand zijn tegen de hardheid van de winter in uw tuin.

1. Blauwe Spar

De blauwe spar is een goed voorbeeld van een taaie plant die winterklaar is. Het is perfect als winterdecoratie en het ziet er het hele jaar door geweldig uit. De blauwe spar vereist wel regelmatig water en zonlicht. Als je daar aan kunt voldoen, is dit een geweldige keuze voor je tuin!

2. Toverhazelaar

Wat we leuk vinden aan Toverhazelaar is het feit dat het eigenlijk koud weer nodig heeft om de plant goed te laten bloeien. Het is uniek omdat je het in de winter in je tuin kunt hebben staan en het weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Het vereist niet eens veel water en dat is helemaal top natuurlijk.

3. Zonnehoed plant

De meeste zonnehoed varianten zijn erg hard en klaar voor koud weer. Het leuke is dat je allerlei kleuren beschikbaar hebt, van geel tot paars, oranje, rood, roze en vele anderen. Het is leuk om deze plant een paar in je tuin te hebben staan. Door de variatie in kleuren kun je mooie combinaties maken.

4. Siberische Iris

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een plan dat de koude winters van Siberië kan overleven. Het is ook een prachtige plant, en het feit dat het allerlei unieke kleurkenmerken heeft, maakt het echt opvallen. Het kan tot 2 meter lang en 1,5 meter breed groeien. Het is niet heel duur en past zeer goed in de meeste Nederlandse tuinen.

5. Kattenkruid

Kattenkruid lijkt erg op lavendel, vooral als het gaat om zijn algehele uiterlijk. Het mooie van Kattenkruid is echter het feit dat het winterhard is. Bovendien vervaagt het niet zo veel als lavendel, dus het is een zeer goede optie als je van een mooie wintertuin houdt.

Conclusie

Er zijn allerlei soorten planten die kunnen helpen om je tuin naar een hoger niveau te tillen, zelfs in de winter. Vooral deze planten vallen op omdat ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook sterk genoeg zijn om de hele winter zonder grote schade door te gaan. Ze zijn een geweldige aanvulling op elke tuin, en het beste deel is dat ze er ook mooi uitzien. We moedigen je aan om dit eens te proberen. Je kunt al overwegen om deze nu te planten en er het hele jaar van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *