Dag weg met het gezin – Waar moet je rekening mee houden?

Je gaat een dagje weg, waar moet je eigenlijk op letten. Voor jezelf weet je alles wel, maar hoe doe je dit met je gezin

6 tips hoe je een dagje uit door komt:

Wij geven je 6 tips om de dag zonder enige zorgen door te komen.

1. Geef dat datum dat je op pad gaat

Vertel altijd ruim van te voren dat je een dagje uit gaat met je kinderen. Kinderen maken voor zichtzelf altijd al plannen met vrienden en het zou hun daarom ook niet goed uitkomen als jij als ouder ineens iets met ze wilt doen. Jij bent bezig om een leuke dag voor ze te plannen, maar wanneer jij het meld krijg je alleen scheve gezichten. Daar deed je het natuurlijk niet voor, dus daarom moet je op tijd melden dat je een dagje weg gaat.

Gebruik eventueel een toilet agenda om je kinderen te herinneren dat je die dag iets leuks samen gaat doen.

2. Bereid je voor

Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt! Wij hebben een korte lijst gemaakt met spullen waar je aan moet denken (pas aan de specifieke behoeften van je kind aan):

  • Medicatie
  • Houd in geval van een “ongeval” extra ondergoed/kleding bij de hand
  • Drinken
  • Gezond/voedzaam eten
  • Zorg dat je elkaar kunt bereiken tijdens het dagje uit, dus neem een telefoon voor iedereen mee

3. Stel grenzen en laat niet met je sollen.

Je bent op je dagje uit en de kinderen vermaken zich kostelijk. Stel toch je eigen grenzen, het is ook jouw dagje uit! Zorg ervoor dat kinderen niet met je sollen en vermaak jezelf ook.

4. Blijf optimistisch

Een uitje moet leuk zijn (afhankelijk van de bestemming, namelijk afspraken van artsen zijn niet leuk! De manier waarop u over het uitje denkt, wordt op uw kinderen geprojecteerd; als je angstig, nerveus of ongelukkig bent om uit te gaan, verwacht dan niet dat je kind dolblij is dat je uitgaat. Je kind zal je gevoelens oppikken en je kunt weerstand ondervinden als je die negatieve gevoelens uitdrukt. Bespreek het uitje positief en voel je goed over jezelf omdat je je op alles hebt voorbereid.

5. Geef het een doel of een nuttige plicht

Wanneer je op stap gaat, kunnen kinderen zich vervelen omdat het een lange dag kan zijn. dus zorg ervoor dat ze betrokken zijn door ze een rol te geven om overdag te spelen, of het nu gaat om het leiden van een tas of het deelnemen aan de activiteit, wat het ook is, maak je kind eigenaar van een deel van de dag. Geloof me, dit werkt!

6. Herken wanneer er te veel informatie is om te verwerken

Heb je een super leuke dag gepland, maar bevalt het je kinderen niet zoals je verwacht had. Druk het dan zeker niet door en neem je verlies. Helaas, je bent nog steeds een goede moeder/vader, maar je kind vind het gewoon niet leuk. Ga lekker naar huis en volgend weekend is weer een dag dat je jouw kinderen kunt verrassen met jouw creativiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *