Gezonde voeding – Dit is de top 10

Voeding is belangrijk, dat weet iedereen. Maar welke producten kun je nou beter eten dan andere. Wij hebben een top 10 voor je gemaakt met de beste producten voor jouw lichaam. Deze worden hieronder gegeven. We zullen ze één voor één bespreken, allereerst zullen we het hebben over zoete aardappelen.

Zoete Aardappelen

Een van de belangrijkste voedingsgroenten die je kunt eten – vooral als je het met de schil eet – zijn zoete aardappelen. Deze zijn namelijk rijk in gezonde vitamine en minarelen en zijn zicht bevorderend. Vet- en cholesterolvrije, zoete aardappelen hebben zelfs een heerlijke, gezoete smaak terwijl ze nog steeds weinig calorieën bevatten.

Zoete aardappelen in blokjes kun je snel koken in de magnetron, anders doe je ze met een kleine hoeveelheid olie en kruiden roosteren in een oven of grillapparaat . Zoete aardappelen kunnen zelfs extra stevigheid bieden aan stoofschotels en een zoete smaak aan lasagnes en verschillende stoofschotels.

Pinda’s

Net als verschillende peulvruchten, bevatten pinda’s de juiste eiwitten om je lichaam te herstellen naar een kracht inspanning. Ze bevatten vetten die goed zijn voor je hart. De voedingsstoffen in pinda’s kunnen waarschijnlijk uw risico op de aandoening verlagen.

Kefir

Kefir is een verzuurde drank die wordt gemaakt van koe-, geiten- of schapenmelk. En het kan zelfs uit rijst, kokosnoot of sojamelk gehaald worden.

Kefir wordt door sommigen omschreven als een zacht bruisend vloeibaar voedsel en is rijk aan ijzer en supermoleculen en is bovendien “een slimme toevoer van ijzer, riboflavine, folaat en B12”. Net als vast voedsel bevat kefir probiotica, die niet alleen de spijsvertering helpen, maar de symptomen van PDS of inflammatoire darmziekten kunnen voorkomen. Deze probiotica kunnen kanaal- of urineweginfecties bij dames behandelen of stoppen.

Kefir kan een drinkbaar ontbijt zijn, of een snelle maar vullende snack. Eventueel mengen in smoothies en shakes is ook mogelijk en geeft het eten iets meer body.

Vitamine-C rijke Aardbeien

Aardbeien zijn het favoriete fruit uit de zomer. Sappig en zoet, aardbeien bevatten samen 660 van je dagelijkse antioxidant in de mooi aardbijen schil. Eet aardbeien daarom ook altijd in zijn geheel op.

Aardbeien kunnen mentale prestaties verbeteren en borst- en klierkanker bestrijden.

Paddenstoelen

Champignons voegen niet zomaar smaak toe aan een roerbak; ze zijn laag in calorieën en een prachtige toevoer van het kanker bestrijdende mineraal, selenium.

Bovendien meten deze schimmels de beste voorraad voor vitamine D en ze bevatten ze veel koper, voedingsstoffen die nodig zijn voor een goed hartritme en zenuwprestaties.

Champignons zijn zo gekookt en smaken ook heerlijk op een tosti of sandwich

Ananas

De voedingsstoffen in ananas – meer dan in andere soorten fruit en groenten – kunnen de kans verlagen op kanker.

Geniet van verse of ingeblikte ananas in combinatie met verschillende vruchten in een smoothie of andere fruitcocktail. Het smaakt heerlijk en is dus ook nog eens kerngezond.

Pistachenoten

Pistachenoten zijn niet alleen heerlijk, ze bevatten ook nog:

  • Vitamine B6
  • Vitamine E
  • Magnesium
  • Ijzer

Dit zijn voedingstoffen waar je lichaam geen genoeg van kan krijgen!

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn maar klein, maar ze zijn erg krachtig! Ze bevatten gezonde enkelvoudig onverzadigde en onverzadigde vetten. Deze type vetten zijn goed voor je cholesterol en verlagen het daarom.

Popcorn (je verwacht het niet!)

Het is stevig en een klein beetje verslavend, maar popcorn kan goed voor je zijn.

Popcorn is goed omdat het een groente is waar je maar een klein beetje van nodig hebt. Het bevat erg veel vezels, eiwitten, vitamine en mineralen.

Wat je natuurlijk niet moet doen, is je popcorn bestrooien met zout, boter of suiker.

Bonen

Bonen hebben veel verschillende namen gekregen, namelijk: Black turtle en cranberry. Alleen al deze bijnamen zijn al gaaf natuurlijk.

Het bevat ontzettend veel eiwitten wat voor ieder mens goed is. Het wordt zelfs aangeraden om kinderen extra vaak bonen te geven.

Grieks eten

De Grieken zijn zo gek nog niet. Hun eten is ontzettend gezond! Denk aan de olijven, lokaal vlees en natuurlijk de rozijnen en lokale groentes.

Ben je nog nooit in Griekenland geweest, dan is het zeker een aanrader om op lokale marken je eten te halen. Het is erg gezond en nog lekker ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *