Zelf sushi maken!

Zelf sushi maken

Zelf sushi maken is veel goedkoper en lekkerder als je het zelf maakt dan een restaurant. Je kunt al je favoriete ingrediënten gebruiken en de smaak aanpassen zoals je wilt. Ook is het (na je investering) een stuk goedkoper dan steeds maar weer kopen in een restaurant. Sommige mensen denken dat ze thuis geen perfecte restaurant sushi kunnen maken, maar reken er maar op dat dit wel kan. Als je een sushi-liefhebber bent is dit wel de blog voor jou! Leer hoe je zelf sushi kunt maken

Benodigdheden om sushi te maken

Voor het maken van sushi thuis heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Sushi rijst
  • Bamboe mat
  • Snijplank
  • Nori zeewier vellen
  • Zalm of andere zeevruchten
  • Sojasaus
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Sriracha saus
  • Wasabi + gember

Allereerst heb je voor perfect rollende sushi een bamboemat nodig, leg deze op een tafel en een zeewiervel specifiek voor sushi. Verdeel een laag sushirijst, zorg ervoor dat ze niet gebroken of gaar zijn en maak ze plat met een peddel.

Het snijden van rauwe vis voor sushi

Het is het beste om de zalmfilet recht te snijden door het midden, tot je rechte stukkenhebt. Voeg wat stukjes zalm en groenten toe die je lekker vindt in het midden, zoals: Komkommer, avocado, asperges, jalapeño, ui, wortelen, yucca, spruiten, sla, paprika, rode ui, radijs en zoete aardappel. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan in sushi.

Tijd om te rollen!

Rol het vervolgens stevig op met behulp van een bamboemat; je kunt plasticfolie gebruiken, zodat niet meteen je bamboemat vies wordt. Gebruik altijd een scherp mes om de sushirol in stukken te snijden. Tip, maak het mes nat met warm water en je zal zien dat je hele mooie stukken snijd. Strooi er sesamzaadjes over.

Serveren en toppings

Je kunt je sushi serveren met sojasaus, wasabi, gember en andere sauzen zoals je wilt.  Vul de sushi aan met chiazaad, sesamzaadjes, gesneden amandelen, gesneden mango, garnalen- of krabsalade en zeewiersalade.

Sushi Geheimen

  • Sushi is niet goed als je het in de koelkast bewaart voor later of restjes gebruikt, het is alleen goed als het vers wordt gegeten.
  • Je kunt de restjes rijst, zalm en groenten in de koelkast bewaren om in een ander recept te gebruiken.
  • Als je geen vis aan de sushi wilt toevoegen, kun je er ook veganistische sushi van maken; er zijn enorme recepten met verschillende vullingen. Zoals met komkommer en avocado
  • Sushirijst is een kunst en de chef-kok brengt jaren door om het perfect en goed gekookt te krijgen. Denk dus niet bij je eerste keer sushi maken dat je zo goed bent als een restaurant chef. Maar ook jij kunt het leren!

Conclusie

Iedereen heeft zijn eigen smaak; als je thuis sushi wilt bereiden, overweeg dan om het lekker te maken met verschillende ingrediënten die jij lust. Maak je geen zorgen als het de eerste keer niet smaakt zoals je verwacht. Het wordt echt beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *